12/23/2018

Els misteris de la Plana

Els misteris de la Plana va ser una revista anual que va néixer amb l’objectiu de transportar l’amor cap a les històries de misteri i els enigmes a totes les cases de Catalunya; En van aparèixer 48 números, un cada any desde 1925 fins a 1973.

Els responsables d’aquestes publicacions van ser en Pere Danés i Guinart i en Joan Pratdesaba, amb l’ajuda de totes les persones que van aparèixer en algun moment històric del Cercle Enigmístic. Va ser una obra col·lectiva, que va agrupar textos, il·lustracions, històries i anècdotes interessants d’artistes, escriptors i pensadors de l’època.

La característica principal de la revista era que tota la informació estava encriptada amb enigmes, de tal forma que només les persones que poguessin resoldre’ls, podien conèixer el que s’hi explicava.

El primer número de la revista va sortir a finals de Desembre de l’any 1925. Allà es veuria ja el disseny que va seguir la publicació durant els seus 48 anys. Amb un format molt similar al d’un diari (332 x 236 mm), la publicació s’imprimia amb dos colors i a la primera pàgina es presentava, en cada número, un dibuix fet per en Joan Pratdesaba.

Va ser una revista caracteritzada pel seu esperit idealista del moment, de caràcter molt misteriós i que amagava un gran nombre d’anècdotes i curiositats interessants.



No comments:

Post a Comment