1/19/2019

Joan Pratdesaba: Un artista peculiar

Joan Pratdesaba va ser un artista català poc conegut però amb una capacitat de creació abrumadora. Va dedicar part de la seva vida a crear centenars d’obres que no estaven a l’abast interpretatiu de tothom.

La seva creativitat va abastar diferents facetes de l’art, centrant-se principalment en els enigmes visuals. Sempre va tenir una àmplia i interdisciplinària visió de la cultura i les arts. Sovint, la seva obra amagava una gran quantitat de missatges ocults que pretenia mostrar-los a través d’una mirada lúdica i intrigant.

El concepte d’art com a eina per transmetre coneixements sempre va estar present en la totalitat de les obres d’en Joan. Amb antecedents familiars al món de les matemàtiques, desde molt petit va manifestar el seu interès pel gènere enigmístic i pel seu component màgic i lúdic. Ell, creia que tot podia ser mostrat amb mirada lúdica i qualsevol obra havia de tenir un rerefons conceptual que li donés sentit.

De les seves obres en va destacar “El tresor de l’Osona medieval”, un recorregut per les terres de Vic en el que, a través de diferents publicacions, mostrava punts d’interès i curiositats de la regió l’època medieval. Totes aquestes publicacions van ser creades amb clau d’enigma i només podien interpretar-les les persones que en desxifressin el significat.



No comments:

Post a Comment